Sådan opstod foreningen.
Disse små silkeaber var grunden til at DPS blev oprettet tilbage i 1988. Aberne tilhører arten hvidøret silkeabe, en af flere arter silkeaber som holdes og opdrættes af private i Danmark.

Foreningen blev oprettet i 1988 af en lille gruppe af abe-entusiaster, med det formål at kunne udveksle erfaringer omkring det at holde aber, på den for aberne bedst mulige måde. Samtidig fandt man ud af at købe stort ind i fællesskab for på den måde at få diverse foder og tilbehør til en mere fornuftig pris.
Man mødes hos hinanden, en gang imellem, hvor man hygger omkring en kop kaffe eller lign. og snakker om aber og hvad dermed følger. Nogle ved mere end andre og der er som regel altid en der kan give et fornuftigt svar på de eventuelle spørgsmål du måtte have omkring dine aber og abehold i det hele taget.
Foreningen fører også en slags stambog, en opdrætserklæring, hvor der er oplysning om abernes forældre og hvem der har opdrættet dem, så vi på den måde kan undgå indavl.

Siden starten er der sket meget med foreningen. I begyndelsen blev der udgivet pjecer, senere et rigtigt medlemsblad. Vi tager på ture, holder kurser, holder os ajour med ny viden, og har i det hele taget en masse kontakter til andre med samme interesse, samt kontakt til myndigheder og andre foreninger. Salg af foder har foreningen stadigvæk, og til gode medlems priser.

I 2012 blev foreningen udvidet så den nu også beskæftiger os med andre såkaldte eksotiske pattedyr som f.eks: Egern, specielle gnavere, genetter, vaskebjørne, næsebjørne, sugerglidere, pindsvin m.m.
Samtidig skiftede foreningen navn til: Dansk Primat Sammenslutning – Foreningen for Eksotiske Pattedyr.
Der har ikke været en forening for disse dyr, og det er vigtigt så man kan få oplysninger om korrekt hold af disse spændende hobbydyr. Ved at dele erfaring får alle, begynderen som den mere erfarne, fordele.
Vi er kommet godt i gang med de andre eksotiske dyr. Vi har også et netværk af erfarne opdrættere som støtter foreningen aktivt, og som vi kan trække på. Så vi er godt rustet til at hjælpe andre på dette spændende område.
Foreningen er landsdækkende og har medlemmer over hele landet samt medlemmer i Norge og Sverige.
I 2018, da foreningen havde 30 års jubilæum, skiftede den navn til “Foreningen Eksotiske Pattedyr”. Forkortet til FEP.